Тодор Кирков изгонен с интрига от bTV


Тодор Кирков изгонен с интрига от bTV

15637 0

Спортният водещ и репортер от bTV Тодор Кирков е бил изгонен с подла интрига от телевизията тази седмица, научи "Уикенд". Шефът на новините Венелин Петков и завеждащият спорта Крум Савов са го притиснали до стената да напусне. Аргументът им уж бил, че последните репортажи на Кирков са скучни. В крайна сметка от 1 декември известният водещ повече няма да бъде в ефира на bTV.

Източници от телевизията твърдят, че в основата на изгонването бил Венелин Петков. "Беше вдигнал мерника на Кирков още когато стана шеф на новините. Преди два месеца го свали от ефир. Венелин си е въобразил, че от него почва и свършва телевизията. Надул се е като пуяк", разказа журналист от медията. Крум Савов, който дойде в bTV в началото на тази година на мястото на Красимир Минев, нямало какво друго да направи, освен да се съгласи с началника си Петков и да вдигне рамене.

Двамата извикали Тодор Кирков и му казали, че репортажите му не струват. Без да им цепи басма обаче, Кирката ги попитал кой точно негов материал не им е харесал. След като не получил адекватен отговор, журналистът предпочел да не прави циркове и се разбрал да напусне без много шум. В bTV обаче са потресени от бруталното у изгонване. "Какви слаби репортажи? На мача Лудогорец - Реал от Шампионската лига точно Кирков им доведе в студиото футболната легенда Емилио Бутрагеньо и направи интервю с него на испански език", възмущават се колегите му.

42-годишният Тодор Кирков е един от най-старите кадри в спортния отдел на bTV, където работи още от създаването на частния канал през 2000 г. Преди това беше четири години в националната телевизия. Преди това беше четири години в националната телевизия. Преди време се замеси в голям скандал с ЦСКА, след като изкара наяве документи, уличаващи треньора Стойчо Младенов в комисионерство и отклоняване на пари от трансфери на футболисти. Оттогава Кирков е трън в очите на Стойчо, който дори отказа да говори пред медиите, ако и Кирков е там. "Нищо чудно и от ЦСКА да са ударили едно рамо за изгонването на Тодор Кирков", предполагат колегите му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички