Татуировките на Ибрахимович - в подкрепа на гладуващите (СНИМКИ+ВИДЕО)


Татуировките на Ибрахимович - в подкрепа на гладуващите (СНИМКИ+ВИДЕО)
Снимка: Getty images/Gulliver

7721 0

Златан Ибрахимович разкри защо свали екипа си след като отбеляза гол още в 72-ата секунда във вратата на Каен за равенството 2:2 с неговия ПСЖ.

Играчът получи картон за поведението си, но целия стадион и камерите видяха татуираното му тяло, след като звездата застана мирно в средата на терена.

Оказа се, че Ибрахивомич е показал подкрепа за Световната програма за гладуващите на ООН, татуирайки имената на 50 гладуващи, получили помощ от инициативата.

Paris Saint-Germain FC v Stade Malherbe Caen - Ligue 1 : News Photo

Програмата е помогнала на 805 милиона гладуващи по целия свят, а 50-те, избрани от Ибра представляват някои от най-лошите хуманитарни кризи, случващи се към днешна дата.

„Където и да ида хората ме разпознават, викат името ми, ръкопляскат. Но това са имена, за които никой не го е грижа и никой не помни. Никой не ръкопляска на тези 805 милиона гладуващи”, споделя голмайсторът на парижани.

Paris Saint-Germain FC v Stade Malherbe Caen - Ligue 1 : News Photo

„Имам фенове по целия свят. От тук нататък искам тази подкрепа, която имам, да иде при техи, които страдат от глад. Те, а не аз, са истинските шампиони”, казва Ибрахимович.

„Всеки от тези 805 милиона гладуващи има име, глас, история. Златан прие предизвикателството и пожела да разкрие техните истории върху кожата на тялото си, за да може светът да научи за тях и да не ги забрави”, споделя и директорът на Програмата за Франция Марина Катена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички