Стърлинг ще плати погребението на тийнейджър


Стърлинг ще плати погребението на тийнейджър
Снимка: Getty Images/Guliver

1930 0

Звездата на английския футбол Рахийм Стърлинг ще плати погребението на бившия младежки футболист на Кристъл Палас Дамари Доукинс, който според думите му е бил „пример за всички“. Доукинс почина на 13-годишна възраст от левкемия през март, а полузащитникът на Манчестър Сити подкрепи благотворителна кампания за намирането на донор на стволови клетки за него.

Според информациите, Доукинс е получил стволови клетки, които съответстват с неговите, няколко дни преди Коледа, но състоянието му отново се влошило през февруари. Семейството му създаде по-рано дарителска страница, която да събере 15 000 паунда, за да изпрати „по-най добрия възможен начин“ Доукинс, но Стърлинг е решил да поеме изцяло разноските по погребението.

„Дамари бе един специален млад човек, който докосна много животи, включително и моя. Позитивен до края, той бе пример за всички нас“, сподели английският национал, който ще отиде на погребението в петък. Стърлинг почете Дамари, когато вдигна фланелката си и показа снимка на двамата, след втория си гол във вратата на Чехия при разгромния успех с 5:0 на „Уембли“ в квалификация за Евро 2020 през март.

Тяхната близка връзка напомня за тази между бившия английски национал Джърмейн Дефоу и фена на Съндърланд Брадли Лоури, който почина от рядка форма на рак на едва 6-годишна възраст през 2017. Дефоу, който играеше за Съндърланд по онова време, имаше близка връзка с младото момче – той има татуирано името му на дясната си ръка – и изведе момчето, което описа като „най-добрия му приятел“ на терена на „Уембли“ за световната квалификация с Литва в края на март 2017.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички