След смъртта на Виали и Михайлович: Италианска легенда поиска разследване на „добавки“


След смъртта на Виали и Михайлович: Италианска легенда поиска разследване на „добавки“
Снимка: Getty Images

2268 0

Бившият италиански национал Дино Баджо поиска да бъде направено разследване относно добавките, които са получавали футболисти от неговото поколение. Желанието му се породи след скорошните кончини на Джанлука Виали и Синиша Михайлович. Двамата починаха от рак – италианската легенда от заболяване на панкреаса, а легендарният сърбин се бореше с левкемия.

 51-годишният бивш халф на Ювентус, Парма и Лацио заяви, че е разтревожен от ефекта на допустимите според закона добавки, давани на футболистите през 90-те години на миналия век. В интервю за „Gazzetta dello Sport“ той даде яснота още относно появилите се информации, че е казал в телевизионно интервю във вторник, че са били проверявани за допинг в този период. Баджо сподели, че не се е изразил правилно за това, което окачествява като „строг антидопингов контрол“.

Лекарите на отборите не можеха да ни дадат допинг, проверяваха ни на всеки три или четири дни. Не, просто искам да знам от учени дали добавките, които сме взимали, могат да причинят проблеми в нашите тела в дългосрочен план“, заяви Баджо.

Той добави, че добавките, за които говорил „се продават в аптеките днес“ и просто помагали на играчите да се възстановяват от положените физически усилия. Виали загуби битка с рак на панкреаса на 58-годишна възраст по-рано този месец, докато Михайлович си отиде от левкемия през декември на 53 години.

Причината за тревогата ми идва от това, че страдам заради смъртта на Виали, който винаги съм считал за приятел и който ми е помагал много, за Михайлович и мнозина други, които играха като мен през 90-те години. Има много, които ни напуснаха, и мисля, че трябва да разследваме фармацевтичните продукти, взети в този период. Може би няма нищо, може би ще открием нещо“, завърши Баджо

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Легендата Баджо със странна версия за убитите от рак легенди, призна: Страхувам се

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички