След поискания и получения подкуп в щангите - домашен арест за Иван Иванов - син


След поискания и получения подкуп в щангите - домашен арест за Иван Иванов - син

734 0

Иван Иванов - син беше пуснат под домашен арест от Апелативен съд - София. Той е обвинен в поискан и получен подкуп, след като обжалва първоначално наложената му мярка "задържане под стража".

Апелативните магистрати посочиха, че в обвинението на Иванов – син има пропуски, не става ясно какво е трябвало да направи той срещу взетия подкуп, а акцията по задържането му е пресякла предаването на пари на двама висши чиновници, един от които заместник-министър на спорта.

По делото обвиняем е и баща му Иван Иванов, който е олимпийски шампион по вдигане на тежести от Барселона през 1992 г., четирикратен световен и петкратен европейски шампион, в момента е старши треньор на националния отбор по вдигане на тежести. Двамата бяха задържани в края на миналата седмица. Сумата от малко над 62 000 лв. е дадена от председателя на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид на Иванов-син, който беше задържан с белязаните пари.

Софийският градски съд наложи парична гаранция от 5000 лв. на Иванов - баща, като той не обжалва наложената му мярка за неотклонение, докато за Иванов - син постанови постоянен арест.

При обжалването адвокатът му Костадин Костадинов обясни, че не са налице предпоставки той да бъде задържан в ареста. Че има разминаване между показанията на двамата основните свидетели, освен това няма данни клиентът му да е направил опит да се укрие или да възпрепятства разследването. Според Костадинов няма и доказателства, че клиентът му е обществено опасен. Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички