Ще ви бъде ли одобрен заем, ако вече имате такъв?


Ще ви бъде ли одобрен заем, ако вече имате такъв?
Снимка: iStock

529 0

Има ситуации, в които един заем не е достатъчен за решаване на всички проблеми. Например плащате ипотека, но имате нужда от пари, за да си купите домакински уреди.

Тогава възниква въпросът как и къде да вземете потребителски заем, ако вече имате такъв и ще го дадат ли? В тази статия ще намерите отговора на него. Ще ви кажем и защо банките отказват и какво да направят, за да подобрят шансовете ви за одобрение на вашата онлайн заявка.

Ще ви дадат ли заем, ако вече имате непогасени такива?

Да, възможно е да получите банков заем, ако вече  погасявате предишен. Основното за кредитора е да знае, че кредитополучателят ще се справи с дълговите си задължения. Как ще разберете това? Анализирайте платежоспособността си.

Банките следват правилото: до 40% от официалните приходи на кредитополучателя могат да отидат за погасяване на заеми. Тогава той ще се справи с поетата от него дългова тежест. Ако вашият доход е достатъчен не само за изплащане на съществуващия заем, но и за изплащане на нов, тогава финансовата институция няма да ви откаже.

Къде да вземете заем, ако вече имате такъв?

Първо, свържете се с банката, където има неплатен заем. Кредитните служители вече имат вашия набор от документи. Може би се нуждаят само от  отчет за доходите ви. В резултат на това разглеждането на заявление за втори заем ще отнеме по -малко време.

Други възможности за получаване на нов заем:

  • Подайте заявка в банката за заплати.
  • Свържете се с организация за микрофинансиране.
  • Изпратете заявление до друга банка.

МФИ

Микрофинансовите организации отпускат заеми на почти всички. Да имат един заем няма да бъде пречка за тях. Ето защо, ако спешно се нуждаете от пари в дълг и банките откажат, тогава се свържете с МФИ.

Може ли МФИ да  ви откаже заем? Да, ако сте имали проблеми с връщането на заем от тях. За да се реши този проблем, е достатъчно да изберете МФИ, която има различно име.

Източник: krediti24.com

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички