Сбогуваме се с Трифон Иванов


Сбогуваме се с Трифон Иванов

2108 0

Днес във Велико Търново близки и приятели ще изпратят в последния му път великия български футболист Трифон Иванов.

Поклонението пред голямата звезда на българския футбол ще бъде от 13:00 ч. в Двореца на културата и спорта "Васил Левски", където се очаква хиляди да поднесат последна почит към него.

Трифон Иванов се превърна в любимец на цялата българска нация, след като бе с неизмерим принос за вълшебното футболно лято през 1994 г., когато България завърши четвърта на Мондиала в Щатите.

Легендарният български футболист почина внезапно на 13 февруари вследствие на масивен инфаркт на 50-годишна възраст. За да уважат големия Туньо, на погребението ще присъстват всички герои от Пенева чета, която успя да се класира за 1/2-финалите на Световното първенство в САЩ през 1994 г.

Туньо ще остане в историята на българския футбол като един от най-добрите защитници - Футболист №1 на България за 1996 г., трикратен шампион на България с екипа на ЦСКА, а през 1996 г. става шампион на Австрия с Рапид Виена.

Има 77 мача с 6 гола за "А" националния отбор на България, с който е бронзов медалист от Световното първенство в САЩ през 1994. Паметен ще остане неговият гол във вратата на Русия на Националния стадион "Васил Левски" на 10 септември 1997 г., с който България се класира за Мондиал'98.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички