Рафа Надал: Не искам да виждам Испания без Каталуния


Рафа Надал: Не искам да виждам Испания без Каталуния
Снимка: Gulliver/GettyImages

1441 0

"Чувствам се много близък до каталунците и се чувствам испанец също. Не мога да разбера Испания без Каталуния. Не искам да го разбера и не искам да го виждам", обяви световният номер 1 в тениса Рафаел Надал по повод предстоящия референдум за независимост на испанската област.

"Мисля, че на 1 октомври не трябва да има референдум, защото всички трябва да уважават закона. Никой не може да нарушава законите, защото така иска. Не мога да мина на червен светофар, само защото си мисля, че светофарът не е наред", коментира Надал пред Ел Мундо Депортиво.

Носителят на 16 титли от Големия шлем е много обичан в Каталуния, като тази година централния корт на Кралския тенис клуб в Барселона бе преименуван на "Рафаел Надал".

"Чувствам се много близък до каталунците и се чувствам испанец също. Мисля, че трябва да се разбираме взаимно и трябва да положим усилия за това, защото със сигурност сме по-силни заедно, отколкото разделени. Испания е по-добре с Каталуния и Каталуния е по-добре с Испания", допълни Рафа, който преди два дни спечели титлата от Откритото първенство на САЩ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички