Прекратиха издирването на Емилиано Сала и пилота на изчезналия самолет


Прекратиха издирването на Емилиано Сала и пилота на изчезналия самолет
Снимка: Instagram

2374 0

Полицията на остров Гърнзи обяви, че официално е прекратено издирването на футболиста на Кардиф Емилиано Сала и пилота на изчезналия преди три дни самолет над Ламанша Дейвид Иботсън. "Близките и роднините бяха информирани за случващото се с изчезналия самолет. Моите съболезнования към семействата на пилота и пасажера в този труден за тях момент", сподели пристанищният капитан на остров Гърнзи Дейвид Бейкър в свое изявление.

"Шансовете, че те са оцелели по това време, са изключително малки. Въпреки че вече не търсим активно, инцидентът ще остане отворен и ние молим всички кораби и самолети да преминат през зоната и да бъдат нащрек, и да сигнализират, ако видят нещо", съобщиха още от полицията.

Търсенето бе прекратено временно в сряда вечер, като полицията на британския остров заяви, че ще реши окончателно дали да продължи с издирването в четвъртък сутрин. Малко преди 08:00 часа сутринта бе потвърдено, че търсенето отново е възобновено. ,,Ще проведем брегово издирване със самолет, като започнем от Бърхоу, преминем през Алдърни и стигнем до Сарк. Ще уведомим всички, ако се появи нова информация по случая“, заявиха по-рано през деня от полицията. В 10:50 бе обявено, че скоро ще се реши дали издирването да продължи, ако сутрешното търсене се окаже неуспешно. В 13:20 полицията заяви, че не е открила следи от самолета или тези, които са били на борда му, след като са обиколили остров Бърхоу по земя.

Полицията в Гърнзи не е открила до момента следи от самолета. Далман добави, че аржентинският нападател е организирал сам пътуването си от Франция до Великобритания. 28-годишният футболист се превърна в най-скъпата покупка в историята на Кардиф, след като бе привлечен от Нант за сумата от 15 млн. евро. Самият играч е изпратил аудио съобщение до близките си малко преди самолетът да изчезне от радарите, в което споделя, че „се страхува“ и „усеща, че самолетът е на път да се разпадне“. Полицията в Хъмбърсайд пък потвърди, че пилотът на самолета е Дейвид Иботсън от Кроули. Спасителната операция издирваше двамата в зона от 280 квадратни метра около остров Алдърни, използвайки няколко самолета от съседните острови, Франция и Великобритания.

Какви са версиите за това как се е стигнало до инцидента - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички