Погребват Аян Садъков в понеделник


Погребват Аян Садъков в понеделник
Снимка: Официален сайт на Локомотив (Пд)

1278 0

Футболната легенда Аян Садъков ще бъде погребан в понеделник, съобщи "Пловдив дерби". В същия ден на "Лаута" ще бъде организирано поклонение в негова памет, като точният час още не е известен.

Садъков е починал днес в 14,00 часа в университетската болница "Св. Георги" в Пловдив. Той от няколко години водеше битка с тежката болест амиотрофична латерална склероза. Снощи той е бил приет в блоницата в тежко състояние.

"Хората, които познават баща ми, могат да кажат какъв човек бе той. Целият Пловдив го почиташе. Един легендарен футболист, еднакво уважаван от черно-белите играчи и фенове и жълто-черните. Нещо, което в днешно време е изключително рядко“. Това каза пред "24 часа“ Аян Садъков, по- малкият син на легендата, който е треньор в детско- юношеската школа на Локомотив (Пловдив).

"От 3 г. страдаше от рядка и коварна болест. Опитваха се да го лекуват и у нас, и в Германия, но безуспешно. Отиде си човек, който даде много на пловдивските отбори Локомотив и Ботев и на националния тим. Бе всеотдаен и като треньор“, каза административният директор на "черно-белите" Атанас Узунов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички