Подозират звезда на Наполи във връзки с мафията


Подозират звезда на Наполи във връзки с мафията
Снимка: Getty Images / Guliver

2090 0

Вратарят на Наполи Пепе Рейна е сред заподозрените във връзки с неаполитанската мафия "Камора“, съобщиха италианските медии.

Федерацията на Италия е привикала на разпит Рейна, както и бившите играчи на Наполи Паоло Канаваро и Салваторе Ароника, във връзка с "поддържане на неподобаващи отношения" с престъпника Габриеле Еспозито и неговите братя Франческо и Джузепе.

Италианската федерация вече оповести клубовете на играчите, поддържащи неподходящи приятелски контакти с хора от мафията - Наполи, Сасуоло и Палермо.

Този месец стана известно, че Рейна ще продължи кариерата си в Милан. Той бе играч на Наполи от 2015 г., преди това пази вратите на Байерн и Ливърпул. С националния отбор на Испания стана световен шампион през 2010 г. и два пъти първенец на Европа (2008 и 2012).

В Италия има 4 основни мафиотски структури – „Коза ностра” в Сицилия, „Ндрангета” в областта Калабрия, "Камора" в Неапол и околностите му и „Сакра корона унита” („Обединена свещена корона” ) в Пулия. Дейността на "Камора" не се ограничава само в Неапол и околностите му, но и в няколко страни извън Италия. Незаконната дейност е свързана предимно с контрабанда и търговия с наркотици. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички