Почина легенда на германския футбол, последният герой от "Чудото от Берн" - Хорст Екел


Почина легенда на германския футбол, последният герой от "Чудото от Берн" - Хорст Екел
Снимка: Getty Images/Guliver

8060 0

От Германската футболна федерация съобщиха скръбна вест - на 89 години си отиде легендата Хорст Екел. Той бе последният от германските футболисти, които сътвориха "Чудото от Берн", когато Западна Германия сензационно побеждава Унгария и печели Световното първенство през 1954 година.

Екел има над 200 мача за Кайзерслаутен и 32 двубоя за Западна Германия. Наскоро той бе приветстван в Залата на славата на германския футбол.

Печелил е титлите на домашната сцена с Кайзерслаутен на два пъти през 50-те на миналия век. Най-великият му момент обаче идва през 1954 година на Световното първенство в Швейцария, когато аутсайдерът Германия празнува след драматична победа с 3:2 над Унгария във финала. Мач, който получава наименованието "Чудото от Берн".

Трудолюбив и упорит полузащитник, Екел формира невероятно партньорство и на клубно, и на национално ниво с добрия му приятел и дългогодишен капитан на Западна Германия Фриц Уолтър.

След активната му футболна кариера, Екел става учител, като освен това участва в много и различни фондации за благотворителност.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички