Патрис Евра разкри, че е бил жертва на сексуално насилие като дете


Патрис Евра разкри, че е бил жертва на сексуално насилие като дете
Снимка: Gulliver/Getty Images

2310 0

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед и Франция Патрис Евра разкри, че е бил сексуално малтретиран като тийнейджър. В интервю, целящо популяризиране на новата му автобиография, Евра призна, че насилието е било извършено, когато той е бил 13-годишен ученик.

Сега 40-годишният Евра каза, че далеч по-трудно да разкрие това на майка си, отколкото да го разкаже в автобиографията си или да говори за това в интервю. „Разбира се, тя беше съсипана“, каза той пред The Times. "Това е труден момент за мен. Все още трябва да разкрия някои неща на моите братя и сестри и близки приятели".

Евра обяви, че е решил да направи публично разкритие, за да помогне на деца, които може да се окажат в подобна ситуация. „Не искам хората да страдат, обясни той. - Трудно е положението. Една майка не очаква да чуе това от собственото си дете... Едва сега, когато съм на 40 години, й го разкрих. Това беше голям потрес за нея. Много гняв. Тя каза: „Не трябва да го включваш в книгата си, това е лично, Патрис“. Но тогава й казах, „Мамо, не става дума за мен, става дума за други деца”, след което тя каза „Добре“.

Евра добави, че не планира да предприема съдебни действия срещу предполагаемия му нападател. "Първото нещо, което майка ми казва е, "че ако не го съдиш, аз ще го съдя. Ако е още жив, ще го убия". Но аз зарових това нещо толкова дълбоко, че не го направих", не мисля за (съдене)."

Евра каза още, че когато бил на 24 години и е играл за Монако, е получил обаждане от полицията относно обвинения срещу предполагаемия му насилник, но не е бил в състояние да им каже какво се е случило с него. По думите му той съжалява, че е трябвало да живее с това, без да го сподели, „защото можех да помогна на толкова много хора“. Повече за детството на Евра можете да прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички