Още обжалвания: Има надежда за Дани Алвеш да излезе от затвора само след няколко месеца


Още обжалвания: Има надежда за Дани Алвеш да излезе от затвора само след няколко месеца
Снимка: Getty Images

1694 0

Бившият бразилски футболист Дани Алвеш започна да излежава присъдата от четири години и половина за изнасилване, след като беше осъден през февруари. Тази присъда предстои да бъде обжалвана. И държавният обвинител, и пострадалият обаче също обжалваха присъдата.

Дани Алвеш се надява да му бъде намалена присъдата

Според Relevo държавното обвинение и жертвата, и двамата обвиняеми по делото, искат увеличаване на присъдата на Алвес. 40-годишният получи тази продължителност на присъдата въз основа на факта, че е предоставил 150 000 евро обезщетение на жертвата. Това бе счетено от съдията за смекчаващо вината обстоятелство и по този начин намали присъдата.

Има и надежда за Дани Алвеш

Минималната присъда за извършеното от Алвеш престъпление е четири години, а максималната - дванадесет. Адвокатът на жертвата все още не е формализирал жалбата си, но държавата ще настоява, че 150 000 евро не отговарят на средствата на обвиняемия. И именно заради това не трябва да се считат за смекчаващо вината обстоятелство. По същия начин Алвеш не е приел присъдата си и не е показал съжаление, което означава, че не може да се счита за компенсация.

Още: Ужасна вест за самоубийството на Дани Алвеш шокира света, но всичко се оказа грозна лъжа

От защитата на Алвеш продължават да настояват за освобождаване под гаранция, докато процесът на обжалване не бъде уреден. Досега той не е бил освобождаван, откакто се предаде в края на януари 2023 г., тъй като имаше опасения да не се укрие и да избяга. Ако съдът прецени, че жертвата е била добре обезщетена, присъдата на Алвеш може да бъде намалена до само две години. Повече от една година, от които вече е изтърпяна.

Дори ако сегашната присъда бъде запазена, Алвеш може да получи разрешение да напусне затвора още през юли тази година. Също така може да му бъде позволено да излезе от присъдата си след изтърпяване на три четвърти от нея, ако отговаря на условията чрез добро поведение. А съпругата на Дани Алвеш направи скандален коментар, в който бе видяна прилика с показания на жертвата.

Още: Статуята на Дани Алвеш в родния му град - обект на вандализъм, съграждани искат премахването ѝ

Оповестиха какво е казала жертвата на Дани Алвеш след обявяването на присъдата му

Барселона върна Дани Алвеш сред клубните легенди

Барселона отне легендарния статут на Дани Алвеш

Дани Алвеш получава солидна сума, която ще му помогне да излезе от затвора

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички