Олимпийска шампионка почина на 23-годишна възраст


Олимпийска шампионка почина на 23-годишна възраст
Снимка: Getty Images/Guliver

2866 0

Трикратната световна шампионка и носител на сребърен медал от Олимпийските игри в Рио Кели Катлин е починала на възраст 23 години, съобщиха от Американската колоездачна асоциация, предаде БГНЕС. Катлин спечели 3 поредни световни титли в периода от 2016 г. до 2018 г., спечели и среброто по време на Олимпиадата в Рио. 23-годишната състезателка е учила в Станфордския университет.

Причината за смъртта все още не е ясна, но според имейл, изпратен до студентите в Станфорд, се казва, че "няма индикация за нечестна игра".

"Дълбоко сме натъжени от смъртта на Кели, заяви президентът на колоездачната асоциация Роб Демартини. - Тя ще липсва на всички ни. Кели беше повече от атлет за нас и тя винаги ще е бъде част от нашето колоездачно семейство”, каза още той. „Цялата колоездачна общност скърби за тази огромна загуба. Ние предлагаме подкрепа на съотборничките, треньорите и екипа на Кели. Също така ще окуражим всички, които я познаваха да се подкрепят в скръбта”, допълни той.

*Катлин е вдясно на снимката

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички