Необичайно: Футболистка изнесе на гръб от терена контузена съперничка


Необичайно: Футболистка изнесе на гръб от терена контузена съперничка

1163 0

Необикновена случка беляза женското футболно първенство в Турция. Азербайджанската футболистка на Анталияспор Айсун Алиева извърши нещо, на което рядко са способни дори нейни колеги от мъжки пол, съобщава "AZERISPORT".

По време на мач от турското първенство съперница на Алиева от тима на Киречбурну получила контузия. Нигерийката Иджеома Даниелс се опитала сама да напусне терена, но не успяла да го направи. Виждайки мъките й, Алиева решава да вземе нещата в свои ръце.

Азербайджанката взема на гръб колежката си, която е по-висока и едра от нея и да й помогне да получи медицинска помощ.

"Аз видях, че тя действително изпитва болка и не може да се движи. Малко по-рано и аз имах контузия, така че разбрах какво преживява тя и се поставих на нейно място. Така че веднага реших да й помогна", разкрива героинята.

"Много се притесних, че за това има предложение да ми се даде наградата за "феър-плей". Защото някой може да помисли, че всичко това е направено заради камерата. Аз просто направих това, което ми говореше сърцето. Не трябва да се раздува много. Мисля, че това би го направил всеки човек", допълва футболистката.

Подобен случай имаше и на Мондиал 1998, когато вратарят на Румъния Богдан Стелеа помогна на тунизийски футболист в такава ситуация.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички