Най-големите лъжи, които обиколиха спортния свят на 1 април


Най-големите лъжи, които обиколиха спортния свят на 1 април
Снимка: Getty Images/Guliver

2168 0

1 април е международният ден на лъжата и мнозина са тези, които опитват да "метнат" приятелите си именно на този ден. С години все повече хора се досещат, че може да бъдат лъгани, що се отнася до сериозни новини в началото на април месец.

И през тази година не минахме без забавни и "изправящи" косата спортни новини, които обиколиха социалните мрежи през вчерашния ден. Една от най-използваните шеги бе свързана с английския Манчестър Сити. "Гражданите" са разследвани от УЕФА за неспазване правилата за Финансо феър плей. С този мотив бяха излъгани феновете на Ливърпул, след като се появи информация, че тима от "Етихад" губи част от точките в актива си, което ще гарантира на мърсисайдци титлата във Висшата лига.

В Италия пък бе разпространена същата новина, но в края се твърдеше, че Хосеп Гуардиола повече няма намерение да работи в този отбор и ще поеме Ювентус след края на сезона. 

Друга от забавните теми бе свързана с носителя на Златната топка за 2018 година Лука Модрич. В интернет се появи снимка на хърватина с наградата, като пише, че от футболната централа са празнували 1 април през декември.

От официалната страница на турнира от Големия шлем в тениса US Open също "метнаха" читателите си. Те първо обявиха, че през 2019 година ще бъдат използвани дресирани кученца, които да гонят топките и да ги връщат на момчетата в ъглите на корта. В крайна сметка се оказа, че и това е обикновена шега.

Мениджърът на Конър Макгрегър Джон Кавана публикува любопитно съобщение в социалните мрежи, което гласи: "Finally! see you all #UFC239". Въпреки че не последва отговор от него относно дали това е шега, повечето му "последователи" разкриха шегата, след като преди около седмица Макгрегър обяви, че се оттегля от ММА.

Организаторите на Карабао Къп в Англия пък "излъгаха", че през новия сезон ще има специални камери на ъгловите флагчета на терена. Според шегата става въпрос за нов организатор, който ще позволи видеото да бъде видяно и от феновете, което да изнесе гледането на мачове до "следващото ниво".

Английският Фулъм пък "метна" феновете си, след като показаха как ще изглеждат екипите им за следващия сезон, при което феновете им масово се оказаха недоволни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички