Мъжки хокеен тим покани на проби обещаваща млада вратарка


Мъжки хокеен тим покани на проби обещаваща млада вратарка
Снимка: hockeylemagazine.com (скрийншот)

1778 0

Вратарят на юношеския женски национален отбор на Канада Ив Гаскон ще премине проби в мъжки отбор, съобщава "Eurosport". Момичето е получило покана от Гатино - отбор от юношеската лига на Квебек.

"За нас е чест, че Ив се съгласи да участва в лагера. В миналото тя е показвала, че може да се състезава на всяко ниво. Тя ще има шанс да покаже целия си талант по време на лагера", заяви треньорът на Гатино Луи Робитайл.

Гаскон е на 18 години и играе за женския тим на Патриот Сежеп де Сен-Лоран, но пропусна целия минал сезон, тъй като всички женски първенства бяха "затворени" заради пандемията от коронавирус. Тя можеше да участва на Световното първенство за жени до 18 години, но и то бе отменено заради коронавирус.

През сезон 2019/20, в състава на Колидж Естер Блондин Феникс, Ив записа 25 мча от шампионата за жени, в които записа 6 победи и отрази 89,3% от ударите към вратата ѝ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички