ММА боец спаси ранен полицай и пенсионерка по време на нападенията във Виена


ММА боец спаси ранен полицай и пенсионерка по време на нападенията във Виена
Снимка: Getty Images/Guliver

3233 0

Австрийският ММА боец Микаил Йозен и негов приятел са спасили ранен полицай и пенсионерка по време на терористичния акт във Виена снощи, съобщава Hurryiet.

Мъжът е разказал, че са видели как терористът стреля по полицая, дотичали са до него и са му помогнали да се добере до линейка. Микаил е помогнал и на възрастна жена. "Към мястото на произшествието вървеше пенсионерка. Ние я издърпахме и отведохме на безопасно място", разказа Йозен. По време престрелката е бил ранен неговият приятел Реджеп Гюлтекин. Микаил Йозен е австрийски боец от турски произход. В актива си има пет победи в осем боя.

Три са жертвите, а 15 ранените при терористичния акт около Синагогата във Виена късно снощи. 7 са тежко ранените, сред тях е и полицай. Атентатите са били на 6 локации - основната храмът и заведенията около него. Един от терористите е елиминиран на място, в него е открита дългоцефно бойно оръжие. Друг евентуален заподозрян за "терористичните атаки срещу мирни граждани", както ги определи вътрешният министър на Австрия, е задържан. Знае се, че един е избягал. Издирва се, но не е ясно точно колко са атентаторите.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички