Мас гейнъри - как да бъдете звяр във фитнеса


Мас гейнъри - как да бъдете звяр във фитнеса
Снимка: Istock/Guliver

801 0

Фитнес залата е вашият втори дом, протеините са основна част от диетата ви, знаете кои са най-добрите упражнения за всяка мускулна група…и пак резултатите не ви удовлетворяват.

Чудите се какво правите грешно и защо тялото ви все още не изглежда като моделите в сайтовете за фитнес добавки.

Протеиновите добавки наистина ускоряват натрупването на мускулна маса, но ако искате наистина да бъдете на друго ниво, изпускате нещо безценно – гейнърите.

Как да имате огромни мускули с мас гейнъри

Протеините са основният градивен елемент на мускулите и приемът на добавки драстично ускорява натрупването на маса.

За да придобиете вида на истински звяр обаче е необходимо нещо повече.

Няма как да го постигнете с недостатъчни тренировки, а при интензивно трениране тялото много по-бързо се изчерпва от ресурси.

Ето защо са необходими много повече калории от това, което протеиновите добавки могат да предложат.

Единият начин е да си ги набавите чрез храната, но повечето хора, които работят и все пак намират времето да тренират, рядко имат време да си приготвят обилен здравословен обяд. Затова спортистите и фитнес ентусиастите си набавят необходимите калории чрез мас гейнъри.

Можете да намерите изобилие от високоефективни гейнъри на достъпни цени в Workout.bg, с които можете да се нацепите повече, отколкото сте си представяли, че е възможно.

Предимството на мас гейнърите е, че освен протеини съдържат и въглехидрати. Ако тренирате достатъчно това не бива да е притеснение – въглехидратите няма да се преобразуват в мазнини, а ще отидат право в мускулите ви.

Въглехидратите и мазнините също са ключови компоненти за покачването на маса – без тях би настъпил мускулен разпад. Тялото няма да получава всички необходими вещества и ще започне да разгражда мускулите, за да ги взима оттам.

Гейнърите съчетават протеините с правилните количества сложни въглехидрати и мазнини, по начин, който осигурява важните нутриенти на тялото, за да се развиват мускулите непрестанно.

За натрупването на маса е ключово тялото да бъде в състояние на калориен излишък, а не дефицит. По този начин осигурявате достатъчно вещества за изграждането на нови мускулни влакна след тренировките.

Колкото повече тренирате, толкова повече калории трябва да приемате. В един момент обаче няма как да приемате чак толкова големи количества храна – стомахът ви ще е вечно подут, а джобовете – празни.

Именно за това са измислени гейнърите, както и за хора, чийто метаболизъм е твърде бърз и трябва непрекъснато да го догонват с прием на калории.

В Workout.bg можете да избирате между изобилие от гейнъри на достъпна цена, с които ще имате видими резултати след броени тренировки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички