Логото на компания за секс играчки ще бъде показвано на фланелките на холандски тим


Логото на компания за секс играчки ще бъде показвано на фланелките на холандски тим

1094 0

Нидерландският клуб от Ередивизи Еммен ще получи разрешение да показва логото на компания за секс играчки на техните фланелки след решение на местната футболна федерация (КНВБ) за отмяна на забраната.

Еммен бе спрян миналата седмица от показването на логото на новия спонсор EasyToys, описани като еротичен уебшоп, но КНВБ промени решението си след вълна от критики и разговори с клуба. „Еммен и КНВБ постигнаха временно решение за използването на EasyToys като спонсор на фланелките в четвъртък след добра консултация. Това решение означава, че компанията ще спонсорира екипите на първия отбор за един сезон. Еммен ще играе у дома с Вилем II за първи път с EasyToys на гърдите си в неделя“, се казва в клубно изявление.

Миналата седмица КНВБ забрани на Еммен да показва логото. „Не е подходящо да се показва спонсорството от секс индустрия на екип за мач. Трябва да вземем предвид, че футболът е както за млади, така и за деца“, се каза тогава в изявление на федерацията, отбелязвайки, че е в нарушение на техния правилник. Но решението бе посрещнато с много критики, като КНВБ бе обвинен в консервативно отношение, най-вече по популярни телевизионни токшоута.

„След първата среща във вторник, разговорите продължиха и стигнахме до компромис“, добави президентът на клуба Роналд Луберс. Еммен първоначално трябваше да подпише тригодишно партньорство, но сега се съгласи на само една година, докато КНВБ промени своя правилник. Тимът игра първите си две срещи от новия сезон без спонсор на екипа заради забраната, но имаше сериозно търсене за реплика, с логото на EasyToys, че бе принуден да удължи часовете за продажба.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Футболист на ЦСКА е бил желан от Реал и е побеждавал Барселона с Меси, Суарес и Неймар

Интересна информация за нов в ЦСКА разкри SportLive.bg. Става въпрос за нападателя Адалберто Пеняранда,...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама