Лекарят на Марадона: Нужна му е смяна на колянната става


Лекарят на Марадона: Нужна му е смяна на колянната става
Снимка: Getty Images / Guliver

1515 0

Колумбийският хирург Херман Очоа коментира състоянието на аржентинската футболна легенда Диего Марадона. По-рано днес стана ясно, че световният шампион от 1986 година има проблеми с колената и трудно се придвижва. Заради здравословния проблем дон Диего не е успял да проведе последната тренировка на водения от него мексикански тим ФК Дорадос.

"Диего спешно трябва да си сложи протези. В най-близко бъдеще той трябва да вземе решение за смяна на колянната става. Аз извърших операцията на лявото му коляно през 2004 година, а после през юни, преди Световното първенство в Русия, за да може Марадона да успее да се наслади на турнира. Добре запознат съм с неговите проблеми", заяви лекарят, цитиран от Öle".

ДРАМАТА НИГЕРИЯ - АРЖЕНТИНА ПРАТИ ДИЕГО МАРАДОНА В БОЛНИЦА (ВИДЕО)

"Диего има прогресиращ артрит и на двете колена. Хрущялът му напълно се е протрил и костите се трият една в друга. Това причинява силна болка на Марадона. Той трябва да се подложи на операция и да си постави протези. Той е все още млад пациент, но друго решение няма. Ако не си направи операция сега, нещата ще станат по-зле", коментира още Очоа. Независимо от страданията си, Марадона не се посвени да разкритикува силно знаменития си сънародник Лионел Меси. Какво каза за него - четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички