Кристиано Роналдо отказал огромна оферта за реклама от Саудитска Арабия


Кристиано Роналдо отказал огромна оферта за реклама от Саудитска Арабия
Снимка: Getty Images/Gulliver

3271 0

Звездата на Ювентус и Португалия Кристиано Роналдо е отхвърлил предложение за много голяма сума от туристическия съвет на Саудитска Арабия за провеждане на нова промоционална кампания за подпомагане на туризма в страната от Персийския залив.

The Telegraph докладва, че се смята, че сделката е на стойност приблизително шест милиона евро годишно и е била предложена също на нападателя на Барселона Лионел Меси. Представители и на двамата играчи са отказали да коментират тази покана.

Кампанията „Посетете Саудитска Арабия“ ще започне следващия месец, като страната се стреми да използва спортисти и големи спортни събития, за да изобрази позитивен образ на нацията, който е разпънат от критики от организации като Human Rights Watch и Amnesty International за нарушаване на човешките права.

През 2019 г. държавата в Персийския залив беше домакин на състезанието за финалната четворка на Суперкупата на Испания (с участието на Реал Мадрид и Барселона), след като RFEF подписа сделка със саудитската монархия с тригодишен срок на стойност 120 милиона евро. През същата година Антъни Джошуа организира двубоя си за световна титла срещу Анди Руис в обекта на световното наследство на ЮНЕСКО Ал-Турайф, в Рияд, а наскоро Формула 1 беше подложена на обстрел, защото се съгласи да организира предпоследното състезание от календара за 2021 г. в Джеда. А в каква смешна реклама се снима Кристиано през 2019-а вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички