Кинезио ленти - най-добрите за 2023 г.


Кинезио ленти - най-добрите за 2023 г.
Снимка: Pixabay

1489 0

Кинезио лентите със сигурност са добре познати на спортните фенове. Ако за първи път чувате за тези продукти, то цветните ленти под формата на тиксо върху телата на спортистите със сигурност ще ви подсетят. Кинезиотейпингът или поставяне на кинезио ленти е нелекарствен метод за терапия на мускулни травми и натоварване, за рехабилитация, потушаване на ставни болки, стабилизиране на мускули или сухожилия по време на състезание или коригиране на стойката. Какви са особеностите на този метод, неговото приложение и кои са най-качествените кинезио ленти, разберете в следващите редове.

Как действа кинезиотейпингът

Този метод е сравнително нов, но вече е достатъчно популярен в спортните среди. Предпочитан е от атлетите, благодарение на своите активни качества да регенерира нанесените щети и да бъде напълно изключен от съмнения за допинг. 

Кинезио ленти могат да бъдат използвани от всеки, който има желание да изпробва техните качества да помогнат при възстановяване. Те са създадени от д-р Кензо Касе. Специалист кинезитерапевт, той разработва този иновативен за времето си метод на лечение, използвайки 100% естествен памук и акрилно лепило от медицински клас. Резултатът е лента с дебелината, еластичността и теглото на епидермиса. Тя действа подобно на втори слой кожа, който пресъздава хода на мускулите и сухожилията.

Свойства на най-добрите кинезио ленти

Кинезиотейпингът продължава да бъде един от най-предпочитаните методи за справяне с мускулни травми и през тази година. Изборът на кинезио ленти от професионални спортисти и от мъже и жени, занимаващи се с любителска спортна дейност не е случаен. Всъщност, такива могат да бъдат използвани от всеки. Най-добрите кинезио ленти имат множество приложения и действат по следните начини:

  • подпомагат мускулите при умора или вследствие на отслабване след травма и залежаване;
  • намаляват отока и болката;
  • улесняват работата на мускулите и сухожилията по време на възстановителен период, активна спортна дейност или физическо натоварване; 
  • подобряват кръвообращението, венозния и лимфния поток.

Как да изберем кинезио лента

Има няколко основни неща, които си струва да бъдат взети под внимание преди приложението на кинезио ленти. Те могат да бъдат поставяни самостоятелно или от професионалист. За тази цел има различни техники, които се придобиват при специално обучение. Ако все пак решите да се заемете самостоятелно с тази задача е добре да се запознаете с най-използваните техники и за какво служат те. I-образно поставената лента е предназначена за места с права форма или къси мускули. Y-образно поставените кинезио ленти служат за третиране на зони около стави или двуглави мускули. X-образната схема се използва при големи и дълги мускули, а т. нар. ветрило или W-образно поставяне е препоръчително при отоци. 

Сред най-качествените кинезио ленти, на които можете да се доверите са тези от брандове като Epos или Ares, а различните цветове са въпрос на естетически предпочитания. Двете марки и още много, могат да бъдат открити в богатия каталог на онлайн магазин MAKEUP. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички