Кариерата на Адриано - стремглав възход и още по-стремглаво падение


Кариерата на Адриано - стремглав възход и още по-стремглаво падение
Снимка: Getty Images/Guliver

3665 0

Адриано започва професионалната си кариера през 2000г. в състава на Фламенго. До лятото на 2001г. той отбелязва 7 гола в 19 шампионатни мача и печели 2 пъти регионалния шампионат на щата Рио Де Жанейро - Кампеонато Кариока.

През лятото на 2001г. е трансфериран в състава на Интер за сумата от 7 млн. евро. През януари 2002г. преминава под наем до края на сезон 2001/02 в редиците на Фиорентина, за които отбелязва 6 гола в 15 шампионатни мача.

След това, в началото на сезон 2002/03 преминава от Интер в Парма, като част от сделката за съcобственост между двата италиански клуба. С екипа на Парма той вкарва 23 гола в 37 шампионатни мача, след което се завръща в състава на Интер в началото на 2004г. Тогава той записва най-силния сезон в кариерата си и вкарва цели 40 гола, за което е възнаграден с нов договор до 2010 година.

Оттам нататък обаче, кариерата на Адриано тръгва стремглаво надолу и за това има логично обяснение - през 2004 година той губи баща си и започва редовно да пие алкохол.

През 2008 г. той е даден под наем на Сао Паоло. Между 2009 и 2010г. той игра за Фламенго, а след това за кратко се върна в Италия, но разочарова с екипа на Рома. Преди окончателно да прекрати кариерата си през май 2016 година, Адриано мина и през Коринтианс и Атлетико Паранаенсе.

Бразилецът е спечелил 14 големи отличия, включително Копа Америка през 2004г. и четири титли от Серия А. Той също така завършваше в топ 7 за Златната топка на два пъти. Сега обаче 39-годишният бразилец живее съвсем различен живот.

Наскоро той продаде имението си за 1 200 000 лири и остави за себе си единствено личните си награди. Сега той живее в президентски апартамент в луксозен хотел в Рио де Жанейро, като стаята му струва 10 383 британски лири на месец. Според "FourFourTwo" понякога "императорът" е бил виждан да се вози на скутер в Рио и да раздава безплатни ястия от Биг Мак на деца.

Той все още обича да се забавлява и да ходи по купони, но те вече нямат нищо общо с онези от лудите му години като действащ футболист. Преди време Адриано беше казал: "Отказах се от много пари, за да се завърна в Бразилия, но тук отново намерих щастието." Дано наистина е така!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички