Кандидат за кмет на София от "Възраждане" за феновете, атакували МОЧА: Организирана престъпна група


Кандидат за кмет на София от "Възраждане" за феновете, атакували МОЧА: Организирана престъпна група
Снимка: Стоп кадър

2317 0

Кандидатът за кмет на София от "Възраждане" Деян Николов заяви, че партията му не слага под общ знаменател феновете на Левски. Въпреки това той ги определи като "организирана престъпна група". Повод за това стана атаката на Паметника на съветската армия в четвъртък вечер. Твърди се, че тя е извършена от "сини" фенове.

"В четвъртък вечер станахме свидетели на безпрецедентна провокация, като държа да отбележа, че това не е първата, а е може би четвърти или пети такъв случай. Първите бяха не в толкова голям мащаб и не толкова опасни. Група от около 30 млади мъже дойдоха и нападнаха хората, които са тук да пазят Паметника на съветската армия", заяви Николов, цитиран от БГНЕС.

"Тук има жени, майки, дори в момента има бебе с бебешка количка. Срещу тях очевидно са изпратени провокатори, говорим за хора, които са дошли тук подготвени, с ясната цел да направят тази провокация и да предизвикат реакция от наша страна", каза още Николов и допълни, че не слагат под общ знаменател всички фенове на Левски.

"Според него те могат да бъдат наречени и организирана престъпна група, а хвърлянето на димки и факли към палатките може да бъде разглеждано и като опит за убийство", пише агенцията.

Кандидатът за кмет твърди и че политическо лице е отишло в районното управление, където са били задържани четирима от привържениците на "сините", и им е осигурило адвокатска защита. Левски се намеси и защити феновете си след изказване на лидера на "Възраждане".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички