Камата с уникален жест към болно дете (СНИМКИ+ВИДЕО)


Камата с уникален жест към болно дете (СНИМКИ+ВИДЕО)

2847 0

Христо Стоичков за пореден път доказа, че освен гениален футболист е и човек с голямо сърце, макар понякога да го крие зад намръщената си физиономия. 

Камата подари диамантен пръстен на дете, което страда от рядка болест и премина през 38 операции до момента. Ицо се срещна с малката Касандра преди да излезе на терена в благотворителен мач, приходите от който ще отидат именно за лечението на дъщеричката на бившия румънски национал Йосиф Ротариу.

"Винаги, когато говорим за определена кауза, сърцето започва да тупти по-бързо”, обяви през сълзи Стоичков пред sport.ro.

Няколко хиляди души присъстваха на двубоя, който се игра на стадион „Христо Стоичков” в село Дудещ Век - "столицата" на българите в румънската област Банат.

Певецът Мирослав Илич даде началото на мача, а освен Стоичков в срещата участваха много от най-добрите футболисти на Румъния от близкото минало, както и хора на изкуството.

Христо посети за първи път в Дудещ Век през 2013 г., за да участва в демонстративен мач на стадиона, на който играе местният футболен отбор "Победа", който от онзи момент нататък носи името "Арена Христо Стоичков".

Видео от събитието може да гледате - тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички