Живей Активно! призовава: Бъди добрият пример за теб и близките ти на 22 септември


Живей Активно! призовава: Бъди добрият пример за теб и близките ти на 22 септември
Снимка: ПР

3950 0

Най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот на Нестле за Живей Активно!, превърнала се в национално движение, се завръща на 22 септември.

Спазвайки всички мерки за социална дистанция, тази година Нестле България ще призове всички да бъдат "добрият пример", като с минимални усилия, всеки от нас може да допринесе към по-добро бъдеще.

Как ще се случи това?

Избирайки един от четирите маршрута в столицата, всеки може да бъде причината за своето по-добро здравословно и психическо състояние, изминавайки разстоянието пеш, на колело, тротинетка, ролери или друго. Освен това, избирайки ходенето пред шофирането дори и за 16 км. на седмица би елиминирало 500 килограма въглеродни емисии годишно. Така "Нестле" призовава да се грижим за здравето си и същевременно за природата.

"Движението е здраве и всеки може да се погрижи за него и формата си като се движи повече. Винаги, когато имате време, можете да замените автомобила с една качествена разходка. Освен че поддържа формата ни, ходенето е полезно и за нормалната сърдечна дейност и дори психическото състояние на всеки", коментира Олимпийската легенда Йордан Йовчев и призова на 22 септември всички да оставят колите си и да направят една хубава разходка по време на Нестле за Живей Активно!. Какво още каза Йордан Йовчев можете да прочетете ТУК!

Спортното семейство Евгени Иванов – Пушката и Маруся Иванова вече споделиха своя принос към придвижването пеша, като успяха заедно да извървят 23 000 крачки. На свой ред те предизвикаха волейболния шампион Владимир Николов да бъде добрият пример и да призоват всички да се включат на 22 септември в инициативата.

Връщайки се в историята на Нестле за Живей Активно!, кампанията стартира символично с пешеходен поход в София, чрез който обръща внимание на проблема с обездвижването и затлъстяването. Тази година, по случай 15-та годишнина от началото на кампанията, ще бъдат изтъкнати ползите от придвижването пеша, като събитието ще се проведе в рамките на Световната седмица на мобилността в Европейския ден без автомобили. Още от самото начало Столична община подкрепя най-голямата инициатива за активен начин на живот, а тази година 4-те маршрута са определени именно с подкрепата на Общината и ще превърнат националния празник и в такъв на движението.

За втора поредна година ще се проведе и национален конкурс с подкрепата на НСОРБ (Национално сдружение на Общините в Република България), като всяка община ще има възможност да се включи в празника на движението.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички