Интер и Милан ще изпреварят Рома и Лацио за Топ 4


Интер и Милан ще изпреварят Рома и Лацио за Топ 4
Снимка: Getty Images/Gulliver

1622 0

Преди паузата Интер се върна с гръм и трясък на третото място в Серия А. Нерадзурите взеха дербито с  Милан с 3:2 и изпревариха градския си съперник. Истина е, че за клуб с амбициите на Интер третото място е твърде малка награда. Но от друга страна – Ювентус рано-рано обезсмисли спора за титлата. Наполи е твърде добър за останалите, но слаб, за да спре Юве. А и колосът от Милано минава през дълъг период на криза - начинът, по който отпадна от тазгодишното издание на Шампионската лига е показателен. Но ново участие в турнира гарантира стабилност и свеж финансов поток. А клубът има нужда и от двете. Затова и успехът над Милан, дошъл само дни след отпадането от Айнтрахт Франкфурт от Лига Европа, бе приет с такъв ентусиазъм от феновете.

Бърз поглед върху програмата и класирането показва и защо Интер е фаворит да задържи третата позиция в класирането. При това без значение дали играе докорошния капитан Мауро Икарди или не. Това е отразено и в коефициентите за залози в Серия А. В момента тимът на Лучано Спалети има 53 точки. Милан е с 51, Рома – с 47, Лацио – с 45. Толкова има и Аталанта, а Торино е с 44. Интер приема всичките си преки конкуренти – първо Лацио, после Аталанта и Рома. Факт е, че нерадзурите играят и с Наполи, и с Ювентус до края. Тоест, ако започнат издънки, има реален шанс тимът да не в Топ 4. Но ние не вярваме да се случи точно така. Просто тимът има повече класа от конкуренцията, а Спалети – достатъчно опит. В това отношение само Клаудио Раниери може да се мери с него. Но новият треньор на Рома изживя своя звезден миг с титлата на Лестър Сити и оттогава не може да намери формулата на успеха. А и със сигурност вълците имат нужда от доста голяма промяна. Треньорската смяха, съчетана с тази на спортния директор Мончи го доказва. А и трудният април, в който Рома играе само с тимове от горната половина на таблицата, може да откаже столичани от идеята за Топ 4. Пък и те не са влизали в четворката на върха цял сезон.

Градският съперник Лацио има по-лека програма през април, ако се изключат гостуванията на Интер и Милан. Но там твърде много зависят от Чиро Имобили, а головете при него не са толкова много, колкото през миналия сезон.

Що се отнася до Милан – тимът на Дженаро Гатузо играе достатъчно добре срещу по-слабите и губи от по-силните. Петте загуби до средата на март са от Интер (два пъти), Ювентус, Наполи и десетият Фиорентина. Програмата до края е напълно приемлива, пък и Кщищоф Пионтек пренесе формата си от Дженоа в Милано. Освен това защитата работи много по-добре –по-малко голове са допуснали само трите отбора над Милан в класирането. Тоест росонерите би трябвало да постигнат място в четворката.

Шансовете на Аталанта и Торино са повече на хартия, отколкото реалност. И двата тима имат сложна програма, а и Аталанта ще се концентрира повече върху турнира за купата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички