Играч на ЦСКА даде заявка и за Купата по милосърдие


Играч на ЦСКА даде заявка и за Купата по милосърдие

1231 0

Защитникът на ЦСКА Кирил Динчев показа голямо сърце и заедно със своята съпруга Мая помогна на 9-членно семейство, изпаднало в тежко положение, съобщава "Bulgaria on Air". Двамата на няколко пъти посещават фамилия Маринови, която живее в едностайна квартира в столичния квартал "Редута".

Бащата е претърпял лечение от рак, но не се е възстановил достатъчно, за да продължи своята работа в строителството. Двамата родители Марин и Галя и седемте им деца живеят само с по 500 лева на месец, голяма част от които отиват за наем и всекидневните семейни разходи. Въпреки трудностите всички деца ходят на училище с голям успех, а родителите са доброволци в църква, чрез която раздават обяд на бездомни хора.

"Решихме да помогнем по какъвто и да е начин, като не знаехме реално каква е ситуацията. Когато дойдохме тук, видяхме хора, които са изключително подредени, изключително възпитани, с прекрасни деца, но са изпаднали в неприятна ситуация. Смятам, че държавата трябва да поеме своята позиция и да помогне на това семейство, като им намери подходящо общинско жилище", сподели Динчев.

"Помогнахме им с дрехи, едно колело им подарихме, малка финансова помощ, а им донесохме и играчки. Искам да благодаря на целия отбор на ЦСКА, на Милена Копчева, на съпругата си и на Михаел и Любомира Петрови, които се включиха в набирането на средства", добави футболистът.

Динчев зарадва най-голямото дете в семейството - 16-годишният Радослав, като сбъдна неговата мечта да тренира бокс. Момчето ще води занимания във фитнес залата на "Армията".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички