Ибрахимович показа, че има щедро сърце


Ибрахимович показа, че има щедро сърце
Снимка: Getty Images/Guliver

1627 0

Нападателят на Швеция Златан Ибрахимович плати изцяло разноските на отбор, който ще участва в Световно първенство по футбол за играчи с ограничени интелектуални възможности.

Ибра е превел на сметката им 350 000 шведски крони (51 000 долара), колкото са им били нужни за пътуването до Бразилия и връщането. Таранът на Пари Сен Жермен също така е станал официален посланик на отбора. Както е известно, Швеция не успя да се класира за Мондиал 2014.

"Във футбола трябва да играят всички, независимо от пола, способностите или каквото и да е. На мен ми беше много обидно, че не попаднахме на Световното първенство, но когато чух за този отбор, си казах, че ще направя всичко възможно, за да има помогна да участват в турнира. Сега с тяхната помощ ще мога да почувствам световен шампионат" - каза Ибрахимович.

Шведските футболисти с ограничени възможности се класираха за турнир, който стартира вчера в Бразилия и ще продължи до 25 август.

Те обаче са нямали пари за пътуването до "Страната на кафето" и са се обърнали за помощ към известни шведски спортисти с молба да им се разпишат на фланелки и обувки, за да могат да ги продадат на търг. Научавайки за това, Ибрахимович без колебание е решил сам да плати цялата необходима сума.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички