Христо Стоичков с обаждане към Вежди Рашидов: Върни се, бе, хората те обичат!


Христо Стоичков с обаждане към Вежди Рашидов: Върни се, бе, хората те обичат!
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3621 0

Патовата ситуация с избор на председател на 48-ото Народното събрание най-после беше решена, след като Вежди Рашидов получи гласовете на 139 депутати и по този начин бяха сложени край на тридневните мъки. 

70-годишният скулптор и бивш министър на културата заяви, че за него е чест да бъде избран за председател на НС и разкри, че е получил много обаждания след вчерашния 20 октомври, когато беше отказал номинацията:

"Снощи получих повече от 100 смс-а и обаждания, 60% ме упрекнаха, че съм отказал, защото искат да има държава, парламент. Аз лично, след като два пъти съм бил министър и 6 мандата депутат, дълбоко в душата ми се искаше да се отдам на внуците. Но ще жертвам част от останалите ми години за моята родина".

Рашидов разказа още, че едно от обажданията е дошло от легендарния български футболист Христо Стоичков, който му е звъннал от Маями и му е казал през сълзи - "Върни се, бе, хората те обичат": "Снощи от Маями ми се обади Христо Стоичков. Всички знаете, че е един велик българин. Той е мой приятел и не го крия. Плачеше след изказването ми от вчера и последната му дума беше - "Върни се, бе, хората те обичат!"".

*А какво каза Вежди Рашидов в първото си изявление пред медиите, можете да прочетете при колегите от Actualno.com (последвайте връзката).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички