Христо Янев достигна до 3800 метра височина на Монблан


Христо Янев достигна до 3800 метра височина на Монблан
Снимка: БГНЕС

2339 0

Бившият треньор на ЦСКА Христо Янев, който започна своето изкачване на най-високия връх в Западна Европа – Монблан, вече се намира на 3800 метра височина. Новината съобщи самият Янев за БГНЕС.

Той и Ману Гайде – прочутият скиор и планински водач, който го съпровожда по пътя, са в добро здраве и настроение. За 4 часа са успели да изкачат стената и сега ги чака почивка. Бившият футболист кратко сподели "невероятно е" по пътя си към първенеца на Западна Европа, висок 4809 метра.

Христо Янев тръгна на благотворителен поход към връх Монблан, който е първата инициатива от кампания за изграждането на нов модерен център за деца с аутизъм в София. Кампанията, наречена #ВсякоДетеЗаслужава, ще спомогне за набиране на средства и популяризиране на идеята за центъра за деца с аутизъм, а изкачването на първенеца на Западна Европа е първата стъпка.

Бившият професионален футболист се е отдал изцяло на каузата, защото, както самият той казва – едно е да си състрадателен, едно е да изпитваш чувства, а съвсем друго е действието. А кой си позволи да нарече Лионел Меси "наполовина аутист" и защо вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички