Гарет Бейл готов да бойкотира социалните мрежи


Гарет Бейл готов да бойкотира социалните мрежи
Снимка: Getty Images/Guliver

2082 0

Звездата на Уелс Гарет Бейл заяви, че би се присъединил към бойкота на социалните мрежи, за да се бори с онлайн обидите, след като бившият нападател на Арсенал и Франция Тиери Анри изтри профилите си.

Той го направи през уикенда, казвайки, че ще остане далеч, докато платформите направят повече за справянето с „токсичния“ расизъм и тормоз. Двама от съотборниците на Уелс – Бен Кабанго и Раби Матондо, бяха обиждани на расова основа в Инстаграм след приятелската среща с Мексико, спечелена от „драконите“ с 1:0 в събота – последният случай на футболисти, които търпят обиди в онлайн пространството.

Матондо разкритикува Инстаграм за това, че не е реагирал достатъчно бързо, казвайки, че ако е публикувал изображения на мача, те са щели да бъдат премахнати. Фейсбук, който притежава Инстаграм, по-късно изтри акаунти, които бяха използвани за расови обиди. Бейл, говорейки в понеделник преди световната квалификация с Чехия във вторник, е на мнение, че само масов бойкот би могъл да повлияяе по някакъв начин.

„Ако всеки се вдигне едновременно, не само един или двама души, бих се присъединил. Ако беше кампания, в която много влиятелни хора в спорта и други сфери на живота предприемат действия в социалните мрежи, за да покажат, че подобни обиди няма да се толерират, то тогава мисля, че бих помогнал. Ако случаят е такъв, съм готов да помогна“, каза нападателят на Тотнъм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички