Фондация "Димитър Бербатов" за десета година търси успелите деца на България


Фондация "Димитър Бербатов" за десета година търси успелите деца на България
Снимка: Sportlive.bg

7986 0

Фондация "Димитър Бербатов” реализира за десети пореден път своя годишен проект "Награди за успелите деца на България”. Това са първите учредени в България годишни награди за постижения на ученици.

Днес фондацията вече има различни последователи и се гордее, че е дала тласък на интереса към младите таланти. Но нейните награди си остават най-утвърдените и най-престижните.

Областите, в които отличени през 2017 г. ученици могат да кандидатстват със своите постижения (сами или чрез друг), отново са Изкуства, Наука и Спорт.

Всяко българско дете – ученик от І до ХІІ клас у нас или в чужбина (както и студенти първокурсници - с постиженията си от ХІІ клас в рамките на 2017 г.), може да бъде номинирано със свои до 5 постижения - най-силните за него през годината.

Номинациите се подават в уебсайта на проекта http://dberbatov.org/nagradi/, където детайлно са описани и условията. Срокът за регистриране на номинации е от 11 часа на 18 декември 2017 г. до 17 часа на 9 февруари 2018 г.

За десетте си години, които ще отбележи на 7 април 2018 г., Фондация “Димитър Бербатов” стана широко разпознаваема като фондацията на младите таланти. В хиляди се измерват кандидатурите, които постъпват за обработване в периода на номиниране.

"Десетото издание на проекта „Успелите деца на България” е юбилей, с който основателно се гордеем, заяви футболната звезда Димитър Бербатов, учредителят на фондацията. - На грандиозния благотворителен мач на фондацията през юни в София си дадох сметка какво сме постигнали. Децата от Клуб 2016 и техните родители бяха най-горещия сектор на стадиона, пораснали вече деца от по-стари Клубове доброволстваха, момче от първия Клуб подари на фондацията химн – такива силни и стойностни отношения не се изграждат за един ден и за едно връчване през годината. Когато започвахме преди 10 години, почти с укор ни питаха защо точно тази кауза сме избрали, има ли изобщо „такива таланти”. Още по-малко пък някой беше помислил да връчва награди на изявени деца за цялостното им представяне през годината. А сега вече ни повтарят други фондации, медии, държавни и местни институции. Значи сме подарили добра идея и тази група деца започна да получава повече внимание. Използвам случая да благодаря на хората, които бяха на стадиона на 14 юни – те са дарители и ще имат своя принос в развитието на нашите деца. Очаквам обичайно силна кампания - ти можеш да си един от нас!“.

От първата кампания досега са постъпили десетки хиляди номинации за деца от над 200 града и над 50 села в цялата страна, както и българчета от БУЧ в Англия, Германия, Франция, САЩ, Испания, Португалия, Австрия, Дубай, Кувейт и други краища на света.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички