Федерер неочаквано разкритикува Григор Димитров


Федерер неочаквано разкритикува Григор Димитров
Снимка: Guliver/GettyImages

4337 0

Играещата тенис легенда Роджър Федерер разкритикува, макар и не злостно, първата ракета на България Григор Димитров, заради поведението му след някои от мачовете му в Мелбърн. Повод за изказването на швейцареца стана голямата прегръдка между Димитров и Ник Кирьос след епичната битка, спечелена от българина.

На Федерер не му харесва близостта, която някои тенисисти, сред които и нашето момче, показват със съперника след мач.

"Феърплеят и взаимното уважение са много важни. Мисля, че Рафа и аз показахме, че е възможно да бъдем най-големите съперници и в същото време добри приятели. От друга страна, тенисистите понякога демонстрират прекалено приятелски чувства на корта", отбеляза легендата.

Според него е нормално съперниците да си стиснат ръцете преди мач и да си пожелаят късмет.

"Преди беше така. Показваш уважение, но бързо. Не трябва да падаш в ръцете на съперника. Играчите могат да бъдат приятели, но на корта...", допълва Маестрото.

"Мисля, че понякога те отиват твърде далеч. Ако сте играли в пет сета и е бил емоционален мач, който и двамата ще помните дълго време, разбирам това. Но ако са били само три или четири сета, това е само един от 50-те ви мача за годината, тогава не трябва непременно да се прегръщате. Понякога почти изглежда, че тенисистите не са се виждали от десет години", критикува Федерер, цитиран от bluewin.ch.

"Ако наистина искате да се прегърнете, можете да го направите в съблекалнята. Не е задължително да го правите пред камерите", допълва швейцарецът.

За разлика от него, менажиращите страницата на Аустрелиън Оупън в Туитър много харесаха размяната на прегръдки между Димитров и Кирьос. Те написаха под видеото: "Това са моментите, които правят този спорт толкова красив". Повече от 3500 души се съгласиха с тези думи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички