Два са вариантите за статуята на Стоичков


Два са вариантите за статуята на Стоичков

984 0

Два варианта за статуя­та на Христо Стоичков на "Армията" се очертават ка­то фаворити да бъдат осъ­ществени на практика. Ня­колко скулптори вече са дали предложения и Ицо е харесал конкретни модели.

Единият изобразява Камата с вдигна­ти ръце, радвайки се след гол. Този вариант силно на­помня снимката на Стоич­ков, която е използвана на юбилейната пощенска марка за 50-годишнината на ЦСКА през 1998 г.

Другата опция пък предс­тавя Ицо в една от типични­те му пози - изпънал левачката, готвейки се за бомбен шут. Камата най-вероятно ще избере окончателния ва­риант до края на месеца, информира "Тема спорт".

В момента тече дарителска кампания за набиране на средства за изграждането на статуя. Целта е да се събе­рат 60 000 лева до 20 април, като досега са генерирани между 4 и 5 бона. С помощ ве­че се включиха няколко сдру­жения на ЦСКА, сред които бе "Акционерите", а волейболни­ят клуб на червените в лице­то на Александър Попов също обеща да участва в кампани­ята. Очаква се средства да дарят и редица заможни фенове на отбора. Благодете­лят на армейците Гриша Ган­чев също ще участва.

Интересно е дали Клубът на ветераните на ЦСКА, възстановен наскоро, ще се включи с дарение. До този момент някогашните вели­чия на червените не са обсъж­дали подобен ход.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички