Дни на предизвикателствата 2017 със ски легендата Глен Плейк


Дни на предизвикателствата 2017 със ски легендата Глен Плейк
Снимка: Julbo/Marc Daviet

3781 0

Тази година „Дни на предизвикателствата" са част от инициативата  „София 2018 – Европейска столица на спорта“. Отново в любимата ни аула „Максима“,  между 29 ноември и 1 декември, тридневният форум ще ни предложи нова порция истории за впечатляващи приключения и силни емоции от най-различни точки на света.

През 2017 г. отбелязваме 13-тото фатално издание на „Дните“, което определено ще мине под знака на зимните спортове! Като специален гост от САЩ ще пристигне Глен Плейк, пънк-легендата на ските, или ски-легенда в пънка, който ще преобърне най-смелите ни представи за ските с презентацията си - от участието в култовия "The Blizzard of Aahhhs до оцеляването в лавина в Непал.

Премиерната прожекция на фрийрайд филма In Gora пък е част от традиционно силната филмова програма на "Дните". Tой разказва историята на образователен 6000-километров трип на екологични теми, който десет райдъри предприемат в рамките на един месец, а част от действието се развива и на наша земя. Още една изключителна премиера ни очаква с най-новия филм на Patagonia Fishpeople, разказващ различни истории на хора, отдали живота си на морето и океана. И още множество филми, между които 12-тото издание на хитовата поредица Reel Rock Film Tour едни от последните infinity tumbling приключения на Весо Овчаров в спиращи дъха въздушни кадри.

За поредна година страхотни презентатори ще ни грабнат с историите си. С поредните си постижения ще ни запознае алпинистът Боян Петров, който тази година покори осемхилядниците Гашербрум II и Дхаулагири като част от проекта си „Българин на 14x8000”. Младата ни надежда в боулдър катеренето Петър Иванов пък ще разкаже за последния си успешен катерачен сезон. Как стана първата жена-рекордьор по прословутия маршут Ком-Емине, ще ни признае бегачката Антония Григорова.

Ще видим как се пише музика на над 2000 м височина с Петър Георгиев, а Петър Ванев ще ни вдъхнови да следваме мечтите си с приключението си в Тихоокеанския хребетен кът в САЩ. И още за феновете на катеренето – атрактивни маршрути у нас и по света ще ни представят Мартин Маровски, Емилиян Колевски, Станислав Атанасов, Тихомир Димитров и Милен Братанов. И това далеч не е всичко!

Още много разнообразни презентации, уъркшопи на открито и закрито, изложение на екипировка за туризъм, спортове на открито, био продукти, разноообразни игри с награди и много изненади ни очакват на 13-тите Дни на предизвикателствата. Очаквайте още информация, междувременно следете акценти на:

http://predizvikatelstva.com/2017-2/

И тази година отворен за предложенията на запалените фотографи е традиционният фотоконкурс на „Дни на предизвикателствата“. Тази година темата му е „Светът е голям и приключения дебнат отвсякъде“, а адресът за ълоудването им - http://konkurs.predizvikatelstva.com/

Билети за „Дни на предизвикателствата“ вече са налични онлайн от Ticketlogic и в магазини “Стената“.

Официално Фейсбук събитиеОще информация на 

www.predizvikatelstva.com
https://web.facebook.com/dninapredizvikatelstvata/

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички