Брутален "удар на скорпиона" накара цял свят да ахне (ВИДЕО)


Брутален "удар на скорпиона" накара цял свят да ахне (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5876 0

Много фенове на футбола твърдят, че чарът на играта се е изпарил в последните години, но някои блестящи голове връщат красотата на най-великата игра. Едно от изпълненията, които най-много радват футболните запалянковци, е така нареченият удар на скорпиона.

Ударът на скорпиона представлява вид ножично изпълнение, при което играчите изтеглят тялото си напред, за да могат да ударят с пета. Тялото на играча се извива по такъв начин, че наподобява опашката на скорпион, откъдето идва и името.

Най-популярното изпълнение на удар на скорпиона е това на вратаря Рене Игита, който прави онова прочуто спасяване с крак на голлинията по време на приятелски мач между Колумбия и Англия на "Уембли" през 1995 година. Изпълнението се среща рядко, затова и се оценява високо от феновете.

През уикенда един австралийски футболист на име Бенжамин Гаручио сътвори удар на скорпиона и вкара феноменален гол, който веднага превъртя социалните мрежи, където бяха изумени от изпълнението на Гаручио. Какво направи футболистът на Уестърн Юнайтед при победата с 3:2 срещу Уестърн Сидни, вижте във видеото:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички