Бивш английски национал се пропи и мисли за самоубийство


Бивш английски национал се пропи и мисли за самоубийство
Снимка: Daily Mail

2654 0

Бившият англиийски футболист Кени Сансъм зяви, че иска да се самоубие, тъй като продължава битката с алкохола и бездомността. 56-годишният бивш защитник на Арсенал е прибягнал до това да спи в паркове и да пита приятелите си за "таблетки", искайки отчаяно да сложи край на живота си, след като загуби къщата и вещите си. Това се случи седмица след като той прекара ноща в ареста след пиянски скандал с приятелката си.

Докато битката на г-н Сансъм с алкохола е добре документирана, той казва, че е готов да приеме помощ след като прекара няколко нощи спейки по улиците на Южен Лондон. В откровено интервю пред "The Sunday Mirror", бащата на 3 деца разказа как той никога не се възстановил от развода със 29-годишната си съпруга Илейн.

"Пари, бившата ми жена, има много неща, които можех да направя по-добре. Грешката е моя, всички неща, за които съжелявам, грешката е моя. Аз просто не искам да бъда наоколо, не искам да живея този ужасен живод, който водя", сподели Сансъм пред вестника.

Битката на г-н Сансъм с алкохола е подробно описана в неговата автобиография (2008 г.) Книгата е посветена на бившата му съпруга Илейн, детската любов на г-н Сансъм. Двамата сключват брак, когато той е на 20 и имат 3 деца - Кейт, Натали и Хари, но впоследвсвие се разделят, когато проблемите му с алкохола ескалират. Когато Сансъм пише автобиографията си той живее с любовницата си Денис Мълинс.

"Загубих жена си, това ме нарани много. Тя беше толкова красива, толкова прекрасна", сподели той за раздялата си с Илейн.

След раздялата той се премества при г-жа Мълинс, която среща на почивка в Марбея. Но след като той не е усбява да преодолее проблемите си, тя го изхвърля на улицата и футболистът започва да разчита на роднини за място за спане. По-рано този месец бившият футболист прекара ноща в полицейския участък на Южен Лондон след като се появи на вратата на г-жа Мълинс пиян. Той бе изпил 5 бутилки вино на семейна сватба, преди да се появи в нейния дом и да започне да чука на вратата.

 В разгара на кариерата си, в средата на 80-те, Сансъм изкарвапо 1200 паунда на седмица и живее в имение за 1 милион паунда. Той е първи избор за английския национален отбор на левия-бег. Англичанинът взима участие в 86 срещи за периода 1979 - 1988 и изиграва над 300 двубоя с екипа на Арсенал.

Израснал в Южен Лондон, като едно от шестте деца в семейството си, Сансъм е бил в правия път до 21-ия си рожден ден, когато се увлича по алкохола покрай баща си. Въпреки че често му се случвало да преклара ноща в тоалетната на нощен клуб, той сподели, че му е било приятно да е пиян и така започнал да пие редовно.

През осемдесетте той все по-често започва да се появява пиян. Накрая Илейн моли тогашния мениджър на Арсенал Джордж Греъм за помощ - молбата обаче е отхвърлена. След това той е изхвърлен от клуба на 29-годишна възраст и после се отдава на алкохола и скоро се отчуждава  от трите си деца и петимата си внуци.

В момента той е без почти всички свои фланелки и отличия, които е получил с националния отбор на Англия, за да задоволи алкохолната си жажда и обикновено започва деня си с бутилка розе.

В по-късен етап на проблемите с алкохола той започва да посещава букмейкърски къщи, за да похарчи пенсията си от Асоциацията на професионалните футболисти на стойност 622 паунда, за да залага на надпивания, само така може да заспи.

Футболистът е приет да бъде лекуван, след като вижда своя снимка, на която спи в парка през нощта. "Аз се нуждая от помощ, знам, че е така. Надявам се това събуждане по телефона да спаси живота ми", сподели той. Тази седмица Сансъм ше премине лечение в болничен център с помощта на на Асоциацията на професионалните футболисти.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички