Ако опитът ви е малък или непълен когато търсите работа – какво да направите


Ако опитът ви е малък или непълен когато търсите работа – какво да направите
Снимка: nameri-rabota.com

682 0

Интервюирахме работодатели и знаем, че те се интересуват от информация за трудовия опит на кандидата в автобиографията при търсене на нова работа през последните пет години. Разбира се, това не се отнася за начинаещи, които все още нямат и не могат да имат такъв опит. Представителите на специалитетите също не трябва да описват своя опит в продължение на пет години - те могат да се ограничат до последното си работно място.

В други случаи, ако сте посочили по-малко от пет години опит в автобиографията си, модераторите ще сравнят вашата възраст или година на завършване с текущата година, за да разберат дали сте начинаещ или не. Ако данните не съвпадат, изглежда, че автобиографията ви е непълна. Например, ясно е, че сте завършили обучението си отдавна, но вашият трудов опит е посочен едва през последната година-две.

По-добре е да обясните такива несъответствия веднага, когато създавате автобиография. Във всеки случай работодателите ще имат въпроси относно това.

Ако имате големи пропуски в опита си не се притеснявайте, защото със сигурност си има причина за това.

Най-простият пример е, че от няколко години сте се посветили на отглеждането на деца. Или сте били принудени да се занимавате с решаване на проблеми със собственото си здраве или с грижи за тежко болен член на семейството. Търсихте нова работа дълго време или направихме почивка нарочно, за да се възстановим от стресиращ проект или да си направите почивка, преди да смените кариерата си. Занимавахте се със саморазвитие – научихте езици, усвоихте нови умения, получихте допълнително образование. Оттеглили сте се и сега сте решили да работите отново.

Накратко, има много възможности, но във вашето резюме трябва да има разумно обяснение за вашата дългосрочна безработица през последните пет години.

В някои случаи си струва внимателно да обмислите формулировката, така че потенциалните работодатели да ги тълкуват във ваша полза.

Източник: nameri-rabota.com

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички