СНИМКА: Набедиха кроткия Иниеста за расист!


СНИМКА: Набедиха кроткия Иниеста за расист!
Снимка: Getty Images/Guliver

1591 0

Бившият капитан на Барселона Андрес Иниеста, който играе за японския Висел Кобе, изненадващо бе разкритикуван и обвинен в расизъм, заради снимка, която публикува в Instagram. На нея испанецът показва как е отбелязал популярния в страната Празник на Трите влъхви.

Празникът се отбелязва на 6 януари, като почита деня, в който тримата мъдреци отиват във Витлеем, за да се поклонят на младенеца Исус и да му поднесат даровете си. Влъхвите са трима - Балтазар, тъмнокож младеж от африкански произход, Мелхиор - мъж на средна възраст от европейски произход и Каспар - старец, родом от Азия.

ИНИЕСТА: ЖЕНА МИ МЕ НАКАРА ДА СТРАДАМ, НЕ Я СВАЛИХ ЛЕСНО

Иниеста понесе критики заради двамата тъмнокожи мъдреци на снимката му. "Това е расизъм. Уважението към културата и традициите на нацията не трябва да се показва за сметка на достойнството на хората", написа негов последовател към снимката.

"Това е много тъпо за играч, който е играл или все още играе с тъмнокожи футболисти в един отбор. Мисля, че ще загубиш много тъмнокожи фенове заради своята глупост", добави друг последовател.

Вижте тази публикация в Instagram.

👑👑👑💫💫💫

Публикация, споделена от Andres Iniesta (@andresiniesta8) на

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички