Пилотът на разбилия се в Лестър хеликоптер - герой, спасил десетки други животи

Като истински герой се е проявил пилотът на личния хеликоптер на Вишай Шриваданапрабха - собственикът на Лестър. Мъжът, който се казва Ерик Суафър, е спасил десетки животи в последните мигове от своя живот. Ако Суафър не е бил проявил своя професионализъм, жертвите на инцидента щяха да са повече.

Операторът на Sky Sports Дан Кокс е бил очевидец на катастрофата и разказа, че пилотът е успял да отведе падащия хеликоптер на безопасно разстояние от местата, където е имало скупчени хора и автомобили. В резултат на това са загинали само петимата пътници в хеликоптера, в това число Шриваданапрабха и самият Суафър.

ВИДЕО: Хеликоптер катастрофира в близост до стадиона на Лестър

Изключително тревожни новини долетях от Англия. Медиите там съобщиха, че хеликоптер, който принадлежи на собственика на Лестър Вичай Сривадханапр...

"Чух как хеликоптерът излита от стадиона. Помислих си: какво великолепно произведение на машиностроенето! В следващия момент погледнах към небето и видях, че хеликоптерът започна да се върти.Той постоянно се въртеше неконтролируемо, не бях виждал нещо подобно. Не зная какво направи пилотът, но той успя да забави кръженето и да вкара хеликоптера в ъгъла на паркинга. Според мен той е герой. Всичко можеше да свърши много по-трагично", разкри Кокс.

53-годишният Суафър е бил опитен пилот и е можел да управлява както хеликоптер, така и различни самолети. Това разказа приятелят му Санджай Мензис. "летях с него 4 месеца и научих от него буквално всичко в професията. Той беше най-знаещият и универсален пилот. Беше ходеща енциклопедия по авиация", разказа Мензис.

В днешния ден доста британски издания извадиха на преден план героизма на пилота. "Чудо е, че не загинаха повече хора", "Пилот-герой спаси живота на феновете", "Пилот-герой спаси стотици животи", са само част от заглавията им.

На борда на разбилия се хеликоптер е била и приятелката на Суафър - Изабела Роза Лечович. Тя също е била пилот. Както е известно, те двамата, собственикът на Лестър, неговият помощник Кавепорн Пунпар и вице-мис Тайланд Нусара Сукнамаи, са всички пасажери на летателното средство. Всички те загинаха при инцидента от събота вечер.

Още по темата

Please select answer!