Пилотът на разбилия се в Лестър хеликоптер - герой, спасил десетки други животи


Пилотът на разбилия се в Лестър хеликоптер - герой, спасил десетки други животи
Снимка: Getty Images/Guliver

3944 0

Като истински герой се е проявил пилотът на личния хеликоптер на Вишай Шриваданапрабха - собственикът на Лестър. Мъжът, който се казва Ерик Суафър, е спасил десетки животи в последните мигове от своя живот. Ако Суафър не е бил проявил своя професионализъм, жертвите на инцидента щяха да са повече.

Операторът на Sky Sports Дан Кокс е бил очевидец на катастрофата и разказа, че пилотът е успял да отведе падащия хеликоптер на безопасно разстояние от местата, където е имало скупчени хора и автомобили. В резултат на това са загинали само петимата пътници в хеликоптера, в това число Шриваданапрабха и самият Суафър.

"Чух как хеликоптерът излита от стадиона. Помислих си: какво великолепно произведение на машиностроенето! В следващия момент погледнах към небето и видях, че хеликоптерът започна да се върти.Той постоянно се въртеше неконтролируемо, не бях виждал нещо подобно. Не зная какво направи пилотът, но той успя да забави кръженето и да вкара хеликоптера в ъгъла на паркинга. Според мен той е герой. Всичко можеше да свърши много по-трагично", разкри Кокс.

53-годишният Суафър е бил опитен пилот и е можел да управлява както хеликоптер, така и различни самолети. Това разказа приятелят му Санджай Мензис. "летях с него 4 месеца и научих от него буквално всичко в професията. Той беше най-знаещият и универсален пилот. Беше ходеща енциклопедия по авиация", разказа Мензис.

В днешния ден доста британски издания извадиха на преден план героизма на пилота. "Чудо е, че не загинаха повече хора", "Пилот-герой спаси живота на феновете", "Пилот-герой спаси стотици животи", са само част от заглавията им.

На борда на разбилия се хеликоптер е била и приятелката на Суафър - Изабела Роза Лечович. Тя също е била пилот. Както е известно, те двамата, собственикът на Лестър, неговият помощник Кавепорн Пунпар и вице-мис Тайланд Нусара Сукнамаи, са всички пасажери на летателното средство. Всички те загинаха при инцидента от събота вечер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички