Обвиниха член на Изпълкома на БФС за присвояване на милиони

Софийската градска прокуратура обвини кмета на Созопол и член на Изпълкома на Българския футболен съюз Панайот Рейзи в длъжностно присвояване в особено големи размери.

Според обвинението в период от 3 години - 33 пъти присвоил два милиона лева. За улеснение при присвояването Панайот Рейзи извършил документни престъпления - съзнателно се ползвал от неистински частни документи – договори и фактури.

Парите били плащани от бюджета на общината по фактури за ремонти. Сумите обаче постъпвали по сметка на физическо лице, нямащо нищо общо с фирмата изпълнител, информира "Дарик". Самите фактури и договори не произхождали от лицата, сочени за техни автори.

Ако бъде признат за виновен по повдигнатото му обвинение за престъплението по чл. 203 от НК /длъжностно присвояване/ Панайот Рейзи може получи наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години, както и конфискация на част или цялото имущество, и лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност и лишаване от право да упражнява определена професия или дейност.

А от кога може да се въведе ВАР и в родния футбол - вижте в този материал.

Етикети: |

Още по темата

Please select answer!