Невероятно! В Судан спряха 4-месечна революция, за да гледат Юнайтед - Барса


Невероятно! В Судан спряха 4-месечна революция, за да гледат Юнайтед - Барса
Снимка: Getty Images/Guliver

2052 0

В столицата на Судан Хартум, а и из цялата страна, от декември се провеждаха масови протести срещу президента на страната Омар ал-Башир. Но вчера имаше основателна причина революционните действия да бъдат прекъснати - мачът от четвъртфиналите на Шампионска лига между Манчестър Юнайтед и Барселона.

Както съобщава "ВВС", вчера вечерта протестиращите в Хартум са си взели почивка, инсталираха големи екрани на улицата и заедно наблюдаваха важния мач, завършил 1:0 в полза на каталунците.

Омар ал-Башир заемаше президентския пост от 1989 година насам. Международният съд се опитваше да го арестува и съди за военни престъпления. Протестите срещу Башир започнаха през декември и бяха инспирирани от повишението на цената на хляба. В последния час стана ясно, че протестиращите са постигнали целта си и държавният глава е бил арестуван. Подробности вижте в този материал на actualno.com.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички