Люпко Петрович получи най-голямото признание в този етап от живота си


Люпко Петрович получи най-голямото признание в този етап от живота си

714 0

Доскорошният наставник на ЦСКА - Люпко Петрович, бе удостоен с огромната чест да стане Почетен гражданин на родния си град Брод по време на специална церемония. Той се намира в автономната Република Сръбска (Босна и Херцеговина).

Петрович е роден в село (Велика Брусница), близо до самия град Брод. Там започва и футболната си кариера, която, в по-късен етап, го насочва към Осиек, където се превръща в клубна легенда. Като треньор той записва феноменални успехи. Става носител на КЕШ, а впоследствие и световен клубен шампион, с Цървена звезда.

"Това признание е най-голямото за мен в късния етап на живота ми. Наясно съм, че съм в края на дните си, затова съм изключително трогнат от тази чест, с която ме удостоиха. Знам, че получавам тази награда за солидната кариера на терена и извън него" - сподели емоционално 72-годишният Петрович, цитиран от "RTVBN".

Междувременно, стана ясно кой ще замести Люпко Петрович в ЦСКА. Все още няма официално потвърждение от "армейския" клуб, но самият Милош Крушчич призна за това пред медии в Сърбия. Той дори разкри какъв ще бъде срокът на договора му, вижте повече подробности - в този материал на SportLive.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Легенда разсипа Уайлдър: Той просто не може да се боксира

Дионтей Уайлдър е роден с нокаутираща сила, която не може да се научи, но така и не разви техниката си и просто...

Реклама
Реклама