Кишада: Първите дни в България гладувах, храната им не ставаше


Кишада: Първите дни в България гладувах, храната им не ставаше
Снимка: БГНЕС

3571 0

Бившият нападател на Лудогорец Жуниор Кишада разкри, че в първите си месеци в България е гладувал, тъй като не е харесал храната у нас. Бразилецът е един от първите играчи на разградчани след влизането им в елита и е 7-кратен шампион на България с "орлите". Сега той играе в родината си за скромния Сеара, състезаващ се в Серия Б.

"Първите ми дни в България бяха много трудни, защото и българите не са лесни. Това, което намерих за най-странно, беше храната им, която не можех да ям. Отначало, когато отивах на ресторант, винаги ядях едно и също нещо. Келнерите дори знаеха какво ще си поръчам - макарони със сирене. Това беше дори смешно. Ядях това на обяд и вечеря. Преди лягане хапвах мляко със сок или дори вода", разказа той пред бразилския ESPN.

Все пак Кишада, който записа около 100 мача за "орлите", е научил много полезни неща у нас. Като например, да не хвърля опаковките от храна на земята.

"Тяхната култура е съвсем различна. Да не говорим за времето. Страната е много организирана. Спомням си, че веднъж като се прибрах в Бразилия, с баща ми отидохме да ядем торта с бадеми, и когато свърших моята, вече не хвърлях опаковката на пода. Търсех кошче за боклук, защото в България не е прието да се хвърля нещо на земята. Дори се срамувах", споделя бразилецът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички