Как гласуваха българските журналисти за "Златната топка"?


Как гласуваха българските журналисти за "Златната топка"?
Снимка: Getty Images / Guliver

5190 0

Снощи хърватинът Лука Модрич прекъсна хегемонията на звездите Лионел Меси и Кристиано Роналдо, като спечели "Златната топка" след 10-годишна доминация за аржентинеца и португалеца в анкетата на "Франс Футбол".

Не халфа на Реал Мадрид обаче са класирали на първо място българските журналисти, участвали в тази анкета. Колегите Михаил Савов и Румен Пайташев са посочили, че отличието най-много заслужава нападателят на Атлетико (Мадрид) и Франция Антоан Гризман. През изминалия сезон той спечели Лига Европа с клубния си тим, а с националния триумфира на Световното първенство през лятото.

МОДРИЧ ИЗРАВНИ РЕАЛ С БАРСЕЛОНА ПО БРОЙ СПЕЧЕЛЕНИ "ЗЛАТНИ ТОПКИ"

На второ място Савов и Пайташев са класирали друг френски национал - звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе. Модрич според тях е заслужил едва третото място.

Другите двама футболисти, посочени от българските журналисти, са Еден Азар (четвърти) и Единсон Кавани (пети). Вижте тук как капитанът на България Ивелин Попов гласува за наградата на ФИФА за 2018 година

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички