Фен номер 1 на Алжир - Карим Бензема


Фен номер 1 на Алжир - Карим Бензема
Снимка: Getty Images/Guliver

2155 0

Нападателят на Реал Мадрид - Карим Бензема, никога не е криел симпатиите си към Алжир и съответно - към националния им отбор по футбол. Припомняме, че родителите на играча са родени в африканската страна, но той самият е от Лион, Франция.

За националния отбор на "петлите" той е записал 81 мача, в които е реализирал 27 попадения. Въпреки това, малко преди Мондиал 2018, Бензема предложи услугите си на алжирския национален отбор. Още през 2006 г. той заявява, че Алжир му е в сърцето. По-късно, дори се осмелява да сподели, че се състезава за Франция само поради спортни причини, но Алжир си остава неговата страна.

В момента голмайсторът води подготовка с Реал Мадрид в Канада. През утрешната вечер обаче той ще бъде зает с това да подкрепи любимата си страна във финала за Купата на африканските нации, където "пустинните лисици" се изправят срещу един от фаворитите - Сенегал. Срещата е от 22:00 часа българско време.Междувременно в Реал се проведе важна среща на високо ниво, на която се обсъди бъдещето на клуба. Вижте какво е то - в този материал на SportLive.

Вижте тази публикация в Instagram.

Magnifique 💥

Публикация, споделена от Karim Benzema (@karimbenzema) на

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички