Бойко Борисов: Григор ми призна, че пътувайки към Хасково, вижда промените в държавата

 

ългарският премиер Бойко Борисов разкри, че е имал скорошна среща с един от най-известните родни спортисти в момента Григор Димитров. Тенисисът отскоро си е в България, след като отпадна още в първия кръг на Уимбълдън. 
И преди да се насочи към САЩ за следващата част от сезона и състезанията на твърди кортове, е решил да се прибере до България и родния Хасково. И за краткия си престой в страната се е срещнал с министър-председателя, който по време на конгреса на управляващата партия ГЕРБ разкри какво са си казали двамата. 
"С Григор Димитров си говорих. Казва ми: "Ходих си до Хасково. Толкова промени има в тая държава", заяви Борисов от трибуната. "В частта на направеното ние нямаме конкуренция. Преди 10 години беше достатъчно да кажеш, че ще направиш "Витошка" пешеходна, че ще направиш естакади из София, че по "Струма" ще ходят на море и ще се връщат да си вечерят вкъщи. Това вече в факт."

Министър-председателят Бойко Борисов сподели, че най-добрият български тенисист Григор Димитров също забелязва положителните промени в страната. Премиерът разкри впечатленията на тенисиста, след като наскоро двамата са се срещнали, а Григор му е споделил, че си е ходил до родния град Хасково.

Григор Димитров: Искам да ме запомнят като шампион от Големия шлем

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава да се готви за сезона на трева. 46-ят в света ще участва на турнира в "Куинс Клъб", къд...

"С Григор Димитров си говорих. Казва ми: "Ходих си до Хасково. Толкова промени има в тая държава", заяви Борисов от трибуната. "В частта на направеното ние нямаме конкуренция. Преди 10 години беше достатъчно да кажеш, че ще направиш "Витошка" пешеходна, че ще направиш естакади из София, че по "Струма" ще ходят на море и ще се връщат да си вечерят вкъщи. Това вече в факт", добави още Борисов по време на конгреса на управляващата партия ГЕРБ.

Както е известно, Григор Димитров отпадна още в първия си мач на турнира от Големия шлем "Уимбълдън", поради което е получил възможност за кратка почивка и прибиране до България. От думите на Борисов обаче не става ясно какви промени е видял Димитров в държавата.

 А защо Григор Димитров получи глоба на "Уимбълдън" - четете тук.

 

Още по темата

Please select answer!